Applicatie Ontwikkeling
Visitool: van idee tot product dankzij HCL Domino .

Visitool: van idee tot product dankzij HCL Domino 

Bij GroupWave specialiseren we ons in betaalbare oplossingen voor bedrijven die hun processen willen digitaliseren. Onlangs besloten we om zelf het HCL Domino Rapid Application Development (RAD) platform te gebruiken om Visitool te maken, een applicatie die bezoekers registreert. In deze casestudy beschrijven we hoe Visitool is geëvolueerd van een eenvoudig idee en Proof of Concept (POC) tot een volwaardig product dat we op de markt hebben gebracht. 

Fase 1: Idee

We kregen het idee voor Visitool toen we de beperkingen van bestaande oplossingen voor bezoekersregistratie beseften. We wilden voornamelijk een einde maken aan de rompslomp van papieren systemen en handmatige processen. Ons doel was om een systeem te creëren dat nauwkeurig bijhoudt welke bezoekers binnenkomen en vertrekken.

Het nieuwe systeem moest zeker timestamps van de aankomst- en vertrektijd bijhouden, relevante informatie voor bezoekers weergeven zoals de contactpersoon, verdieping en voorkeurstaal, en ruimte bieden voor extra opmerkingen. Daarnaast kreeg veiligheid de prioriteit, zowel om te voldoen aan de GDRP-wetgeving, als om bij noodgevallen zicht te hebben op alle aanwezigheden in lobby’s waar meerdere bedrijven actief zijn.

Fase 2: Concept

We trapten de ontwikkeling van Visitool af met een brainstorm, waarbij we in de huid van onze potentiële klanten kropen om requirements te verzamelen. In slechts twee weken tijd maakte een enkele ontwikkelaar een POC voor intern gebruik. Van daaruit groeide de applicatie organisch verder.

HCL Domino bleek het perfecte platform voor het bouwen en uitdiepen van MVP’s (Minimum Viable Products) en POC’s, omdat we moeiteloos nieuwe componenten konden toevoegen. Dit soort kleinschalige projecten wordt doorgaans uitgevoerd door één ervaren ontwikkelaar die de analyses uitvoert, functionaliteiten ontwikkelt, en feedback van gebruikers verzamelt.

Domino nam met een breed scala aan integratiemogelijkheden en ingebouwde beveiligingsfuncties ook in dit project de complexiteit weg die vaak gepaard gaat met het ontwikkelen van applicaties. Omdat de Dominoserver tegelijk als web-, database- en mailserver dienstdoet, werd het installatie- en onderhoudsproces heel wat eenvoudiger.

Fase 3: Product  

Naarmate we meer functionaliteiten toevoegden, groeide Visitool uit tot een volwaardig product. De backend en database werken binnen de HCL Domino-omgeving, terwijl de bijhorende frontend van de webapplicatie naadloos geïntegreerd is. Voor deze frontend hebben we samengewerkt met Optis en dankbaar gebruik gemaakt van hun expertise in React-ontwikkeling.  

Dankzij de draagbaarheid van HCL Domino kunnen nieuwe klanten Visitool eenvoudig installeren en implementeren op een infrastructuur naar keuze. Er moet enkel een eenvoudige configuratie gebeuren, die we momenteel aan het stroomlijnen zijn. Ook het instellen van de vertalingen willen we in de toekomst willen automatiseren. Omdat HCL Domino een open platform is, kan Visitool ook makkelijk aangepast worden met extra integraties zoals nummerplaatherkenning. Tenslotte bieden we Visitool ook aan als Docker-container via ons Software as a Service (SaaS) model.  

Conclusie  

Visitool is een uitstekend voorbeeld van hoe je eenvoudige maar krachtige applicaties kunt bouwen met HCL Domino. Van onze oorspronkelijke bedoeling als een eenvoudige POC om een idee te demonstreren, is het onverwacht uitgegroeid tot een volwaardig product.  

De snelheid en flexibiliteit die HCL Domino biedt zorgt ervoor dat kleine teams hun ideeën binnen enkele weken kunnen omzetten in tastbare POC’s en MVP’s. Dit maakt het de ideale keuze voor bedrijven die op zoek zijn naar een krachtige en betaalbare oplossing om applicaties op maat te ontwikkelen. We zijn dan ook trots om Visitool op de markt te brengen en onze klanten een gebruiksvriendelijke, veilige en efficiënte manier te bieden om hun bezoekers te registreren.
 

Sta je ook te popelen om met beperkte middelen krachtige applicaties te ontwikkelen? Neem vandaag nog contact met ons op, en laten we samen ontdekken hoe HCL Domino uw ideeën in POC’s en marktklare producten kan veranderen. 

GroupWave Expertise

The greatest tool is useless without the craftsmen to wield it, and that’s why GroupWave has always been Bilfinger’s partner of choice when it comes to their Domino systems, a relationship which dates back to the late 90’s!

 

‘Though the team has varied throughout the years, GroupWave has always been the perfect partner,’ Diego compliments, ‘they have always delivered very competent developers who really worked and thought with us to develop applications that were fully customised to our needs.

 

Want to know more about how Domino fits into a modern, interconnected digital infrastructure? Don’t hesitate to contact us, and we’d be more than happy to talk Domino!

Eager to find out
how GroupWave can help
your business?

Geen reactie's

Sorry, het is niet mogelijk om te reageren.