Managed services met GroupWave

Managed services met GroupWave

IT is tegenwoordig een cruciaal onderdeel van elke organisatie. Van de bakker om de hoek die via e-mail bestellingen plaatst tot multinationals met volwaardige IT-afdelingen, iedere organisatie heeft nood aan een oplossing op maat om competitief te blijven. Maar elke groeiende organisatie kan getuigen dat de grootste uitdaging is om je IT-infrastructuur mee te laten groeien met de expansie van de onderneming. Hoe ga je precies van een kleine organisatie met een ad-hoc IT-infrastructuur naar een digitale onderneming met een professionele IT-organisatie? Dat is exact waar de managed services van GroupWave bij kunnen helpen! 

De IT sprong

Zoals we in de introductie reeds vermeldden is elke organisatie uniek, en heeft die dus ook nood aan een maatwerk IT-oplossing. Veel ondernemingen worstelen hiermee, want traditioneel komt dit neer op de beslissing om op een bepaald moment te investeren in een voltijdse IT-verantwoordelijke. Deze investering is behoorlijk substantieel, zeker voor de gemiddelde KMO met enkele werknemers, waardoor ondernemingen doorgaans eigenlijk te laat de sprong wagen en zo een hoop efficiëntiewinsten en digitale opportuniteiten mislopen. 

Denk bijvoorbeeld aan een kleine dienstverlener met enkele werknemers: deze ondernemingen draaien vaak nog op een combinatie van Excel tabellen, papieren documenten en telefonische afspraken. Perfect functioneel voor een beginnende onderneming, maar eens je groeit naar een tiental werknemers of meerdere kantoorruimtes wordt het beheren van die Excel files, documenten en telefoontjes een fulltime job en uiteindelijk een rem op de groei van je onderneming. Een webapplicatie voor planningen, afspraken en klantenopvolging is hierbij de ideale oplossing, maar dit vereist een fulltime IT-medewerker, aanschaf van servers en dure applicatieontwikkeling. Of toch niet? 

IT op maat 

Bij GroupWave zijn we intussen al meer dan 20 jaar gespecialiseerd in het aanbieden van zogenoemde ‘Managed Services’. Concreet houdt dit in dat wij een deel van – of de gehele IT-organisatie van jouw onderneming kunnen beheren. Van een volledig nieuwe cloud infrastructuur tot zorgen dat wifi werkt in het volledige kantoor, wij zorgen ervoor dat al jouw IT-zorgen worden weggenomen, waardoor jij je kunt focussen op waar jij goed in bent. 

Maatwerk is hier opnieuw het sleutelwoord, want hoewel GroupWave voor applicatieontwikkeling graag gebruik maakt van Domino, geloven wij dat de beste managed serviceoplossing voor elke klant anders is, en enkel dankzij open dialoog tot stand kan komen.  

Dankzij onze jarenlange ervaring weten wij exact hoe we de noden van een bedrijf vertalen naar de wereld van IT. Tegelijk communiceren we ook in “mensentaal” met onze klanten: bij ons word je niet om de oren geslagen met technisch vakjargon, maar krijg je in duidelijke taal uitgelegd wat de mogelijkheden zijn voor jouw bedrijf. 

Een goede IT-oplossing moet ook kunnen meegroeien met jouw organisatie. Ook hier is de ervaring van GroupWave een belangrijke troef: In het twintigjarige bestaan hebben we immers onze klanten zien groeien van kleine lokale spelers tot bedrijven met meerdere kantoren en honderden werknemers doorheen Europa. 

Veilig de cloud in 

Eén van de meest voorkomende vragen die we bij onze klanten tegenkomen is wat ze moeten doen met die beroemde/beruchte “Cloud”. Het spreekt voor zich dat de cloud heel wat voordelen met zich meebrengt: je bestanden en applicaties zijn overal toegankelijk, je hoeft je geen zorgen te maken over de fysieke IT-infrastructuur en je kan automatisch meegenieten van alle updates die de grote techspelers ontwikkelen voor hun cloudplatformen 

Maar zo’n sprong naar de cloud komt ook met heel wat vragen en uitdagingen: Ga je helemaal over naar de Cloud? Wat als het internet wegvalt? Hoe zorg je voor authenticatie? Wat doe je met de servers die je eventueel nog liggen hebt? Wie is nu de beste/goedkoopste provider? Welke van die oneindige waslijst aan diensten en opties heb je nu echt nodig? 

Er zijn heel wat bedrijven in de markt die je willen bijstaan in deze transitie, maar het overgrote deel wil je vooral zoveel mogelijk producten van hun favoriete technologiepartner aansmeren. Resultaat? Een veel te dure oplossing waarbij vaak ook nog verwacht wordt dat jij jouw bedrijf zoveel mogelijk aanpast aan de mogelijkheden van de technologie. Is jouw server niet meer compatibel met de aangeboden oplossing? Weg ermee! Jouw vertrouwde administratiepakket? Vervangen door een minder geschikt alternatief uit “het pakket”. En het gaat zo maar door. 

Ook hier wil GroupWave een partner zijn voor jouw bedrijf waarin je echt kan vertrouwen. Wij gaan op zoek naar de beste oplossing die werkt voor jouw bedrijf, waarin de technologie zich aanpast aan jouw manier van werken, en niet andersom. Hosting kan bijvoorbeeld zowel lokaal als in de cloud, of zelfs (deels) als private cloud bij GroupWave zelf. 

Tot slot hechten we ook veel belang aan security. Een sprong naar de cloud betekent immers ook dat iedereen in principe kan proberen toegang te krijgen tot jouw systemen via het internet. Maar ook hier is er geen universele oplossing, de security vereisten (en kosten) voor een bankkantoor of overheidsdienst zijn immers anders dan die van een gemiddelde onderneming. GroupWave heeft ervaring met het volledige security spectrum, en kan in gesprek met jouw organisatie advies geven voor een oplossing op maat. 

 Een partner om op te bouwen 

Ben jij ook op zoek naar een betrouwbare partner om jouw organisatie naar een nieuw digitaal niveau te tillen? Wil je iemand die een oplossing op maat van vandaag voorziet, maar met een oog op de toekomst? Aarzel dan zeker niet en neem met op ons voor een vrijblijvende babbel.     

Posted by Kris De Bisschop in Geen categorie

Eager to find out
how GroupWave can help
your business?

No Comments

Sorry, the comment form is closed at this time.